Legközelebbi zöld napok:
A Biodiverzitás Védelmének Világnapja (5 nap múlva)
Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja (5 nap múlva)
 
















 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Takáts Mónika
Jó étvágyat!

 

    Éhes vagy? Ajánlatom a következő: forró, illatos virsli, hozzá foszlós fehér kenyér, rajta krémszínű, kenhető margarinnal, utána desszertként egy kis puding.
Virsli: baromfi húspép, víz, ipari szalonna, baromfi színhús, baromfi bőrkepép, szójafehérje, konyhasó, fűszerek, glükóz, stabilizátor (E 450), antioxidáns (E 300), savanyúságot szabályozó ízfokozó (E621), tartósítószer (E 250)
Margarin: ivóvíz, növényi olaj, hidrogénezett/átészterezett növényi olajok, étkezési só, emulgeálószerek (E471, E476), étkezési sav (E330), természetazonos aroma, színezék (E160b, E100), vitaminok.
Puding: zsírszegény tej, víz, glüközszirup, tejszín, módosított keményítő, zselésítő anyag (E407), sűrítőszer (E412), emulgeálószer (E472b), aroma, színezék (E160a).
Ezt végig olvasva még mindig kívánod? Nekem elment az étvágyam. Megkértem anyukámat, hogy lehetőleg bio élelmiszert vásároljon. Eleinte húzódozott, hogy "több a munka vele", meg "messze van a bio bolt", meg hogy "drágább is"; de mostanára már teljesen átszoktunk az emberi fogyasztásra alkalmas ételekre és új ízeket, ételeket fedezünk fel. Persze nekem többet kell segítenem: én járok a boltba, és sokszor rám marad a zöldségek pucolása is. De ha arra gondolok, hogy nincs egyetlen egy szuvas fogam se, és évek óta nem voltam beteg, akkor már megérte!

 

Megjelent:
Honlapon: 2006.02.02.
Egyéb: Kőbanyanyúz 5.szám (2003.okt.)

Fel    Cikkekhez  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright 2006 Nagy Terv Project | Minden jog fenntartva! | Impresszum